Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Mια επιλογή κειμένων και σχόλια υπό Λεοντίου Μοναχού Διονυσιάτου από το βιβλίο: «π. Σεραφείμ Ρόουζ, η ζωή και τα έργα του, τόμος Γ΄», Μυριόβιβλος, Α έκδοση.


Πολύ έντονες προειδοποιήσεις:
Είναι πράγματι πιο αργά από ότι σκεφτόμαστε: η Αποκάλυψη είναι τώρα! 
   ...Οι έσχατοι χρόνοι είναι ήδη εδώ. Βλέπουμε καθαρά την προετοιμασία της εποχής του Αντιχρίστου.
(π. Σεραφείμ Ρόουζ)
+ + +
      Ο π. Σεραφείμ είχε πάντα υπόψη του την προφητεία του διορατικού γέροντα Ιγνατίου του Χαρμπίν της Μαντζουρίας, ο οποίος το 1930 είχε πει: «Ότι άρχισε στη Ρωσία θα τελειώσει στην Αμερική».
+ + +
      Ο αρχιεπίσκοπος Αβέρκιος, και επίσης ο επίσκοπός μας Νεκτάριος, μας έχουν προειδοποιήσει να προετοιμαστούμε για την εποχή των κατακομβών που έρχεται...
+ + +
         Με μια αξιοθαύμαστη πορεία αναζήτησης της Αλήθειας, μέσα από μεγάλες δυσκολίες και παγίδες από τον υποκριτικό και παράλογα "ορθολογικό" τρόπο ζωής της σύγχρονης Δύσης, ο πατήρ Σεραφείμ καταφέρνει να φτάσει στο ακύμαντο λιμάνι, φορτωμένος με πολλές αρετές από τον προσωπικό αλλά και τον υπέρ των άλλων αγώνα που έκανε. Υπάρχουν πολλά σημάδια που μαρτυρούν την αγιότητά του, ας ευχηθούμε για το καλό της Εκκλησίας των εσχάτων ημερών και ιδιαίτερα της Εκκλησίας της Αμερικής να συνεχιστούν, για να ανακηρυχθεί επίσημα άγιος της Εκκλησίας. Αυτά που μας λέει δεν είναι απλές διδαχές, είναι και προφητείες και εξειδικευμένες συμβουλές για την αποκαλυπτική εποχή στην οποία ήδη ζούμε.
         Ας μην φοβόμαστε τις δοκιμασίες, διότι όπως έλεγε ο π. Σεραφείμ:
«Είναι ένας νόμος της πνευματικής ζωής, ότι όπου υπάρχει Γολγοθάς, εάν είναι γνήσια δοκιμασία για τον Χριστό, θα υπάρξει Ανάσταση.
Αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη δοκιμασία που θα προηγηθεί της αναστάσεως»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου