Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ἡ εἰκόνα τῆς Παναγίας μπροστά στήν ὁποία προσευχήθηκε χίλιες μέρες ὁ Ἅγ.Σεραφείμ τῆς Βίριτσα!

Η εικόνα της Παναγίας «Εγώ ειμί μεθ'ημών και ουδείς καθ'υμών»αγιογραφήθηκε από τις μοναχές της Ιεράς Μονής του Λεουσίνσκι,με την ευλογία του Αγίου Ιωάννου της Κρονστάνδης,το 1894.

Η ηγουμένη της Μονής Λεουσίνο Ταισία με τον Αγ.Ιωάννη της Κρονστάνδης

Τρία χρόνια αργότερα ο Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης ευλόγησε με αυτήν την εικόνα τον Άγιο Σεραφείμ της Βίριτσα  (Ο θαυμαστός βίος του Αγ.Σεραφείμ της Βίριτσα ΕΔΩ)   για να αρχίσει τους ασκητικούς του αγώνες.,λέγοντάς του:
«Θα γίνεις μοναχός στην Λαύρα του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι(Αγ.Πετρούπολη).
Μπροστά σε αυτήν την εικόνα θα προσευχηθείς για την σωτηρία της Ρωσίας.» 

Επίσης του όρισε όπως να επαναλάβει και αυτός την άσκηση του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ και να προσευχηθεί στην Παναγία υπέρ ειρήνης στην Ρωσία.
Μετά την μετακίνησή του στην Βίριτσα,το 1937,ο Αγ.Σεραφείμ προσευχήθηκε υπερ της πατρίδος του για 1000 μέρες και νύχτες γονατιστός πάνω σε έναν βράχο. 

Ο βράχος που προσευχήθηκε ο Άγιος Σεραφελιμ της Βίριτσα 1000 μέρες
 Κάποια φορά μία οικογένεια έφερε το άρρωστο παιδί της από την Αγία Πετρούπολη στον Άγιο Σεραφείμ για να το γιατρέψει.Μέχρι να φτάσουν στο κελί του το παιδί είχε πεθάνει.Ο Άγιος Σεραφείμ άρχισε να προσεύχεται στην Παναγία και το παιδί αναστήθηκε!Το νέο διαδόθηκε γρήγορα, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να κατασχέσουν την εικόνα.
Το 1962 η εικόνα έφτασε στην Ουκρανία και μπροστά της προσευχήθηκε 1000 μέρες και νύχτες η μεγαλόσχημη ηγουμένη Αλεξάνδρα η οποία λίγο καιρό πριν την κοίμησή της είχε ακούσει από την εικόνα την ακριβή ημερομηνία του θανάτου της.
Το 1997 η εικόνα δωρήθηκε στο γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στο Τσερνιγκώβ (Ουκρανία) όπου επιτελεί πολλά θαύματα.
Η εικόνα τιμάται το Σάββατο της πέμπτης εβδομάδας των νηστειών 

www.proskynitis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου