Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Λάζαρε, δεύρο έξω»!..


«Λάζαρε, δεύρο έξω»!..

Σίγουρα η Μεγάλη Εβδομάδα, που αρχίζει από αύριο, ο ελληνικός λαός ανεβαίνει έναν άλλον Γολγοθά, όμοιο του οποίου είχε να ξαναζήσει από την γερμανική Κατοχή! Η αυτοχειρία του 77χρονου συνταξιούχου έξω από τη Βουλή, αλλά και πολλές άλλες αυτοκτονίες που γίνονται ως μία πολιτική πράξη από άλλους συνταξιούχους, φαίνεται ότι η Μεγάλη Εβδομάδα του ελληνικού λαού θα είναι πολύ μεγαλύτερη!.. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι ο κ. Παπαδήμος άκουσε το μήνυμα και την Μ. Τετάρτη θα εξαγγείλει εκλογές. Ας ελπίσουμε!...
Ο τάφος του Λαζάρου.
ΣΑΒΒΑΤΟ του Λαζάρου σήμερα!.. Κι όλοι οι ιερωμένοι λένε πως η ανάσταση του Λαζάρου είναι ένα γεγονός που, έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία. Συνδέεται μυστηριωδώς με την Ανάσταση του Κυρίου μας και παίζει, ως προς αυτή, το ρόλο μιας έμπρακτης προφητείας.
«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Λάζαρος μας παρουσιάζεται στο κατώφλι της Μ. Εβδομάδας αναστημένος, ως προάγγελος της νίκης του Χριστού επί του θανάτου, όπως ο άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, παραμονές των Θεοφανείων, προανήγγειλε τον Επιφανέντα Χριστό.
Πέρα όμως από τον πρωταρχικό αυτό χαρακτήρα της, η ανάσταση του Λαζάρου έχει και κάποιες δευτερεύουσες πτυχές.
Η ανάσταση του Λαζάρου αναγγέλλει την ανάσταση των νεκρών η οποία έρχεται ως συνέπεια της Αναστάσεως του Κυρίου: « Λάζαρον τεθνεώτα τετραήμερον ανέστησας εξ Άδου, Χριστέ, προ του σου θανάτου διασείσας του θανάτου το κράτος και δι’ ενός προσφιλούς την πάντων ανθρώπων προμηνύων εκ φθοράς ελευθερίαν».
Το Σάββατο του Λαζάρου είναι, κατά κάποιο τρόπο, η εορτή όλων των νεκρών. Μας δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε και να συγκεκριμενοποιήσουμε την πίστη μας στην Ανάσταση.
Ο Κύριός μας, τονώνοντας το ηθικό της Μάρθας, μας δίνει σχετικά με τους κεκοιμημένους μας μια πολύτιμη διδασκαλία. Είπε στη Μάρθα: « Αναστήσεται ο αδελφός σου». Η Μάρθα απάντησε: « Γνωρίζω ότι ο αδελφός μου θα αναστηθεί κατά τη γενική ανάσταση της εσχάτης ημέρας». Και ο Ιησούς ανταπάντησε: « Εγώ ειμί η ανάστασις και η ζωή».
Ελπιζουμε αυτά τα ιερά μηνύματα να περάσουν και στην ψυχή του χιλιοβασανισμένου ελληνικού λαού. Ενός λαού ο οποίος βασανίστηκε τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό που ο κάθε Έλληνας κουβαλάει τον δικό το Σταυρό και ανεβαίνει καθημερινά τον δικό του Γολγοθά.
Το θέμα είναι αν θα υπάρξει ανάσταση. Και τούτο διότι οι συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης έχουν «ενταφιάσει» ακόμη και την ελπίδα των εκλογών, που αναμένει με λαχτάρα ο λαός, μήπως και έρθει κάποτε η πολυπόθητη ανάστασή του!
Στο ευαγγέλιο διαβάζουμε ότι ο Χριστός, βλέποντας την αδελφή του τεθνεώτος Λαζάρου να κλαίει, δάκρυσε κι ο ίδιος. Ερχόμενος δε προς το μνημείο είπε: «Άρατε τον λίθον»! Κι ενώ η Μαρία λέει προς τον Ιησού ότι ο αδελφός της είναι πεθαμένος εδώ και τέσσερις μέρες και θα έχει αρχίσει να δυσοσμεί,  ο Χριστός «ταύτα ειπών φωνή μεγάλη εκραύγασε· Λάζαρε, δεύρο έξω. και εξήλθεν ο τεθνηκώς δεδεμένος τους πόδας και τας χείρας κειρίαις και η όψις αυτού σουδαρίω περιεδέδετο. λέγει αυτοίς ο Ιησούς· Λύσατε αυτόν και άφετε υπάγειν»!..
Ας ελπίσουμε ότι με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου την Μ. Τετάρτη για εκλογές, θα αναστήσει τον «Λάζαρο», που έχουν κρυμμένο μέσα στην ψυχή τους οι ίδιοι οι Έλληνες, ο οποίος δεν είναι άλλος, από τη λαχτάρα για ανάσταση της δικής τους ελπίδας!
Μιας ελπίδας, που είναι η απολύτρωσή τους από τον βασανιστικό θάνατο στον οποίο τους έχει οδηγήσει η αντιλαϊκή και ανάλγητη κυβέρνηση των Τροϊκανών και του κ. Λουκά Παπαδήμου!
Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου