Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Σταυρός: Το Πνευματικό και θρησκευτικό μας σύμβολο

385364_291397720963141_1371587728_n
Ο Σταυρός πάντα υπήρξε σύμβολο ένωσης στοιχείων σε πολλούς πολιτισμούς, τόσο υλικών όσο και εννοιολογικών στοιχείων. Στον Ελληνικό Πολιτισμό ο Σταυρός υπήρξε τόσο ως πνευματικό όσο και ως θρησκευτικό σύμβολο. Στην Αρχαία Ελλάδα ο Σταυρός αποτελούσε το Θρησκευτικό Σύμβολο της ένωσης της παρούσας με την μεταθανάτιο ζωή (βλέπε σχολή Ορφικών)
Χριστιανισμός:
H αναγωγή του λόγου του Χριστού, μεταφερμένου από τον απόστολο Παύλο στην Ελλάδα, σε θρησκεία από τους ίδιους τους ‘Ελληνες, 2000 χρόνια πριν. Αυτή ήταν και η μεγαλοφυέστατη μαγκιά του Ελληνισμού, για να προστατευτεί από τον πολιτιστικό, πνευματικό αλλά κι εθνικό αφανισμό των Ελλήνων, του πνεύματός τους και οτιδήποτε Ελληνικού υπήρχε στον τότε γνωστό κόσμο, από τους δολοπλόκους και κτηνώδεις Ρωμαίους που είχαν τους ίδιους θεούς με εμάς.
Η τότε ” Τάξη Πραγμάτων ” των Ρωμαίων εξευτύλιζε, μείωνε, διέσσυρε, διαστρέβλωνε και κατέστρεφε οτιδήποτε έδειχνε την ανωτερότητα του Ελληνικού Πολιτισμού. Αυτό συνεχίστηκε και τους πρώτους Βυζαντινούς αιώνες με την καταστροφή από τους Ρωμαίους όλων των Ελληνικών μνημείων και εγγράφων, στο όνομα της νέας θρησκείας, αλλά και αργότερα με διώξεις και τρομοκρατία σε οτιδήποτε εμφάνιζε Ελληνικό στοιχείο και αντικατόπτριζε Ελληνικό Πνεύμα, δηλαδή ”Ορθό τρόπο σκέψης”, που είναι μόνο ο Ελληνικός.
Η ” Τάξη Πραγμάτων ” υπήρχε από ανέκαθεν κι ήταν πάντα ενάντια στο Ελληνικό στοιχείο.
Στο ίδιο μοτίβο ακολούθησε και η κτηνώδη μεταχείρηση των Ελλήνων από Τούρκους κι Ευρωπαίους κατακτητές και δυνάστες. Σε όλη αυτή την διάρκεια, οι Έλληνες μέσω των Βυζαντινών λόγιων, των μοναχών και άλλων κληρικών και αργότερα μέσω των Ελλήνων της διασποράς κατάφεραν να διασώσουν ότι μπορούσαν από τους προγόνους μας και να το μεταδώσουν από γεννεά σε γεννεά μέχρι σήμερα. Σήμερα όμως επιβάλλεται η κατάργηση οτιδήποτε γνήσιου και ορθού Ελληνικού στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και της σημερινής ” Τάξης Πραγμάτων ”.
Οι Πατέρες της Εκκλησίας δεν επέλεξαν για πλάκα το όνομα ” Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός ”. Είσαι Χριστιανός γνήσιος ( Ορθώς και σωστώς σκεπτόμενος και πιστεύων ), επειδή και μόνο επειδή είσαι Έλληνας γνήσιος σε ψυχή και πνεύμα. Δηλαδή δεν χειροκροτάς εκεί που χειροκροτούν, ούτε φτύνεις εκεί που φτύνουν οι υπόλοιποι πονηρίδιδες που σου αλλείωσαν αξίες και ιδανικά που εσύ, ως Έλληνας, δημιούργησες, για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους ιδιοτελείς και απάνθρωπους σκοπούς.
Σου αλλείωσαν την έννοια της Δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής, της εκπαίδευσης, της ελευθερίας πνεύματος, των ανθρωπιστικών ιδανικών και ατομικών αξιών, της φιλοσοφίας και έρευνας, της θρησκείας και της εφαρμογής της για το κοινωνικό ανθρωπιστικό όφελος κ.α. για να υποδουλώσουν και να πατήσουν τους υπόλοιπους λαούς και πολιτισμούς, συμπεριλαμβανόμενο και τον δικό σου.

Και σου είπαν οι Πατέρες τότε: είσαι ” Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός ”, επειδή σωστός θρήσκος δεν μπορείς να είσαι ποτέ αν δεν σκέπτεσαι ορθά, αλλά και σωστή ( ορθή ) σκέψη δεν μπορείς να έχεις ποτέ αν δεν παραμείνεις Έλληνας μέσω της διαφύλαξης της ιστορίας και του πνεύματος των προγόνων σου.
Με λίγα λόγια: οι έννοιες Έλληνας, Ορθόδοξος και Χριστιανός είναι αλληλένδετες και συμπληρώνουν η μία την άλλη. Χωρίς μία από αυτές δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ούτε ως Ελληνικό Έθνος όλοι μαζί αλλά ούτε και ως οντότητα (Έλληνας) ο καθένας μας χωριστά. Θα μας είχαν εξαφανίσει τα κτήνη οι εχθροί μας εδώ και πολλούς αιώνες.
Ή είσαι ” Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός ”, ή αλλιώς είσαι ” ΜΑΛΑΚΑΣ ”.
Έτσι, μ’αυτόν τον τρόπο και Ρωμαίους επιβιώσαμε, και επί Βυζαντίου δημιουργήσαμε και λάμψαμε, και από τους Τούρκους δεν αφανιστήκαμε, και αργότερα Βουλγάρους, Ιταλούς και Γερμανούς ξεφτυλίσαμε. Ούτε και την φόλα φάγαμε από κομμουνισμό, εθνοσοσιαλισμό, ψευτοκοινοβουλευτική δημοκρατία, αντιταξισμό και όλες τις διαστρεβλώσεις και ανεραίσεις και κακοποιήσεις του Ελληνικού Πνεύματος που ζήσαμε και ζούμε τα τελευταία 100 και χρόνια. Παρ’ όλους τους πουλημένους, προδότες και ανθέλληνες που είχαμε κι έχουμε, δεν πιαστήκαμε κορόιδα.
Τα αρχαία Ελληνικά ιδανικά και αξίες, ο Ελληνικός τρόπος σκέψης και αντίληψης του κόσμου μας μας γλύτωσε. Γιατί αυτά είναι που μας ώθησαν να πάρουμε τον λόγο ενός Ιουδαίου, να βρούμε τα κοινά στοιχεία με την δικιά μας τότε εκμεταλλευόμενη και αιμοραγούσα θρησκεία του Δωδεκάθεου, και να πλάσουμε με το Ορθό Ελληνικό μας Πνεύμα, μια καινούρια θρησκεία που καλύπτει, επιβεβαιώνει και διεκπεραιώνει ακόμα καλύτερα τόσο τις γνώσεις των προγόνων μας, όσο και τις ανάγκες και αναζητήσεις μας. Και χρησιμοποιήσαμε την νέα αυτή θρησκεία, από την αρχή της, ως κιβωτό της ιστορίας μας ως λαού, της παρακαταθήκης μας ως πολιτισμού και της συνέχισης της ύπαρξής μας ως έθνους και ράτσας εις τους αιώνας των αιώνων.
Κι εδώ επιβεβαιώνεται η ”αρχαία Ελληνική σοφία” των μετά Χριστού Πατέρων της Εκκλησίας μας:
οι έννοιες Έλληνας, Ορθόδοξος και Χριστιανός είναι αλληλένδετες και συμπληρώνουν η μία την άλλη. Χωρίς μία από αυτές δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να υπάρχουν οι άλλες δύο. Με πολύ απλά λόγια, χωρίς μία απ’ αυτές τις έννοιες, δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ούτε ως έθνος όλοι μαζί αλλά ούτε και ως Ελληνική οντότητα ο καθένας μας χωριστά.
Τριαδικότητα της Ταυτότητας του Έλληνα :
–Έλληνας ( Ιστορία, ένδοξη καταγωγή, επιτεύγματα και λαμπρή παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα, τόλμη και περηφάνεια, πολιτισμός, σεβασμός προς τον άνθρωπο και τα θεία, δημιουργία, αξιοποίηση και προσφορά αντί για καταστροφή, ανωτερότητα του ανθρώπινου πνεύματος, ενάρετος βίος για απολαβή σεβασμού και ευτυχισμένου μεταθανάτιου βίου κ.α. )
–Ορθόδοξος ( Ελληνικό Πνεύμα, ανθρωπιστικά ιδανικά, ατομικά πρότυπα, κοινωνικές αξίες, ορθώς χρησιμοποιούμενη γνώση, σωστή αντίληψη του κόσμου, μελέτη κι έρευνα, άμυλλα, ελευθερία σκέψης κι έκφρασης, φιλοσοφία, δημοκρατία, ενάρετη δράση, αξιοπρέπεια, αυτογνωσία, αυτοσεβασμός και σεβασμός προς τους άλλους, προσφορά προς το σύνολο, τόλμη, γενναιοδωρία, συνεργασία, δημιουργία και αξιοποίηση, εσωτερική αναζήτηση και βελτίωση πνεύματος, κάθαρση ψυχής, επιδίωξη αρετής και προετοιμασία για την μεταθανάτιο ζωή κ.α. )
–Χριστιανός ( ενάρετη σκέψη και ζωή, αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη, φιλανθρωπική πράξη, κοινωνική και παγκόσμια συνοχή και αρμονία, κοινωφελή και ανιδιοτελής δράση, υποστήρηξη του πλησίον, συμπόνοια και αγάπη, γεναιοδωρία, σεβασμός προς εαυτόν και προς τους άλλους, προσφορά προς τον πλησίον, μετάνεια, εσωτερική κάθαρση και προετοιμασία για την μεταθανάτιο ζωή κ.α.)
Είναι πασιφανές ότι ο λόγος του Χριστού δε επιλέχτηκε τυχαία από τους Έλληνες και μόνο από τους Έλληνες, οι οποίοι τον ανάγαγαν ως θρησκεία τους. Αυτή είναι η τριαδική ταυτότητα του Έλληνα, εδώ και 2000 χρόνια. Και το Ελληνικό Πνεύμα ( Ορθοδοξία ) πηγάζει ( εκπορεύεται ) από τα υπόλοιπα δύο στοιχεία, ταυτόχρονα όμως τα αντικατοπτρίζει και τα συμπληρώνει.
Η Ελληνική Σημαία και ο Σταυρός της, είναι η αποτύπωση της Τριαδικής Ταυτότητας του Έλληνα.
Γι’αυτό κι επιλέχτηκε με τον Σταυρό τότε, το 1821, για να ενώσει και να ενισχύσει το πληγωμένο φρόνημα των Ελλήνων. Η Ελληνική Σημαία με τον Σταυρό, ο οποίος είναι Ελληνικό σύμβολο Ιστορίας, Πνεύματος και Θρησκείας της ράτσας μας, αντικατοπτρίζει τουλάχιστον 4000 χρόνια εγγραμένης δράσης του λαού μας σ’ αυτό το ευλογημένο μέρος του πλανήτη.
Ο Σταυρός είναι η Ένωση και των τριών στοιχείων της τριαδικής ταυτότητάς μας
Έλληνας + Ορθόδοξος + Χριστιανός
και συμβολίζει :
Ιστορία του Έλληνα ( Έλληνας ) +
Πνέυμα του Έλληνα ( Ορθόδοξος ) +
Πίστη του Έλληνα στον εαυτό του και στην Συνέχεια της Ύπαρξης της Ιστορίας του και του Πνεύματός του μέσω της Θρησκείας του Χριστού που τον έσωσε από τους εχθρούς του τα τελευταία 2000 και πλέον χρόνια ( Χριστιανός ).
Ο Σταυρός συμβολίζει, δηλαδή, την ένωση της Ιστορίας, του Πνεύματος και της Πίστης μας. Με άλλα λόγια συμβολίζει την επιβίωση και συνέχιση της ράτσας μας, φυσικώς και πνευματικώς, εις τους αιώνες των αιώνων, μέσω της Χριστιανικής Θρησκείας η οποία αποτελεί την ιερή κιβωτό της παρακαταθήκης τόσο των προγόνων μας προς εμάς τους ίδιους και τον υπόλοιπο κόσμο, όσο και της παρακαταθήκης της δικής μας προς τις μελλοντικές γεννιές Ελλήνων και μή.
Σήμερα, οι μπασταρδόσποροι που μας κατευθύνουν από έξω, οι προδότες που μας κυβερνούν από μέσα, και τα αμόρφωτα βρωμόσκυλα δίπλα μας που τους ψηφίζουν, έχουν καταφέρει τα παρακάτω:
Tην Ιστορία μας να την βγάζουν από την εκπαίδευση κατά ένα μέρος και να την αλλοιώνουν και να την μοιώσουν κατά το υπόλοιπο μέρος. Το Πνεύμα μας να το καταπιέζουν, να το εξευτελίζουν και να το τρομοκρατούν μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης και της Τρόικας.
Την Πίστη και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στην συνέχεια του Έθνους μας στο μέλον να την λαβώνουν, μέσω της ανασφάλειας και της έλειψης ελπίδας και τρόπου επίλησης της κρίσης, που δεν είναι καν δική μας.
Η κατάργηση τώρα του Σταυρού από την Σημαία μας είναι, ακόμα και αν δεν το έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει η ”Αχίλλειος πτέρνα” μας. Αν φύγει και ο Σταυρός από την Σημαία μας, τότε θα βρεθούμε χωρίς ταυτότητα, χωρίς πατρίδα, χωρίς ιστορία, χωρίς βούληση, χωρίς ελπίδα μέσα στην ίδια μας την χώρα. Θα παραδώσουμε ψυχή και πνεύμα στα βρωμερά σκυλιά που παίρνουν αποφάσεις και στις αγέλες που τα υποστηρίζουν. Και το χειρότερο ακόμα? δεν έχουν μείνει και πολλοί πλέον Έλληνες του Πνεύματος για να στραφούμε, κι αυτούς θα τους φάνε ζωντανούς τα βρωμόσκυλα.
Αρετή και Τόλμη, έλεγαν, θέλει η Ελευθερία.
Είσαι ενάρετος και τολμών, όταν έτσι σε’ χει αναθρέψει κι εκπαιδεύσει ο δικός σου λαός, για να έχεις κίνητρο και ψυχή για να τον ελευθερώσεις. Όταν όμως σε μαθαίνουν να είσαι ζώο προσκυνημένο, ρουφιάνος, αχάριστος προς τους προγόνους σου και πουλημένος στον εχθρό, τότε θα αφανιστείς κι εσύ και η ράτσα σου.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας εκδηλώνεται τέτοιος ανθελληνισμός και τέτοια πρόκληση και εξευτιλισμός του Έλληνα, και μάλιστα σε περίοδο ειρήνης. Και ακόμα χειρότερα, με την συμετοχή και υποστήριξη του ίδιου του Έλληνα στην καταστροφή τόσο της ράτσας του όσο και της πολιτισμικής κληρονομιάς της ράτσας του στον ίδιο και στον υπόλοιπο κόσμο.
ΠΑΥΛΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου