Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Ερντογάν, κι άλλος υποτακτικός του Θεού εν δράσει; ΚΑΤΑΝΥΞΗ


Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από αυτή την Ιεραρχία που εξενεύρησε ο διάβολος.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra
Οι εξελίξεις είναι πάρα πολύ γρήγορες γύρω από το θέμα της Αγίας Σοφίας. Για μια ακόμη φορά, κοιτάμε αποσβολωμένοι τον Ερντογάν να οργιάζει. Είδηση αποτελεί το γεγονός ότι ο Ερντογάν υπέγραψε το διάταγμα για να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί, αφού το Τουρκικό ΣτΕ του έλυσε τα χέρια κηρύσσοντας άκυρη την απόφαση του 1934, με την οποία η τουρκική κυβέρνηση του Κεμάλ Ατατούρκ είχε μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε μουσείο.
Δικαιούμαστε άραγε, να μη μπορούμε να “διαβάσουμε” ούτε τον ίδιο ούτε τις ενέργειές του, εγκλωβισμένοι στην ευρωπαϊκή δήθεν κουλτούρα μας, που δεν είναι άλλη από την αρρωστημένη κουλτούρα των παγκοσμιοποιητών και της Νέας Τάξης Πραγμάτων; Οι τελευταίες εξελίξεις ξεμπρόστιασαν στα μάτια μας τους πάντες και τα πάντα. Οι πολιτικές που ακολουθούν είναι άνευρες πολιτικές μιας Ευρώπης και μιας Νέας Τάξης, που υπηρετούν συγκεκριμένες αξίες εκπόρνευσης και εκμαυλισμού των κοινωνιών. Δεν υπάρχουν παλαιού τύπου ηγέτες, δεν υπάρχουν καν ανθρωπιστές ή ευρωπαϊστές στις μέρες μας. Όλα αυτά, τα οποία δέχτηκαν δίκαιη κριτική από τους Αγίους μας σαν άθεα προϊόντα της Δύσης, εξελίχθηκαν σε κάτι απείρως χειρότερο. Σε μια σατανική και μισάνθρωπη πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν πατρίδες, δεν υπάρχουν ιδανικά, δεν υπάρχει ψυχή, δεν υπάρχει ωραίο, δεν υπάρχει ομορφιά, δεν υπάρχει “ωραίο, μεγάλο και αληθινό”. Ας μην περιμένουμε τίποτα από κανέναν! Το κακό και το μίσος του διαβόλου θέριεψε και μεταλλάχθηκε. Ο Θεός προσπαθεί να ξυπνήσει την ελληνορθόδοξη ψυχή χρησιμοποιώντας πραγματικά κάθε μέσο. Κάθε μέρος του θυμικού ερεθίζει.
Οι αντιδράσεις από τους εντεταλμένους για άλλη μια φορά εμφανίζονται απογοητευτικές, τυπικές, “λίγες”. Το λίγο δεν αρέσει στον Θεό, είναι αντιευαγγελικό, δαιμονικό, εμετικό. Ο λόγος είναι για τις αντιδράσεις του μοιραίου αυτού Αρχιεπισκόπου, που έκλεισε τους ναούς του Θεού εν όψει του κορωνοϊού και της αμαρτωλής αυτής Ιεραρχίας. Δεν περιμέναμε, βέβαια, τίποτα περισσότερο από αυτή την Ιεραρχία που εξενεύρησε ο διάβολος. Κατάντησαν ευνουχισμένοι, δήθεν χριστιανοί με την περιτομή του διαβόλου, δηλαδή χωρίς το νεύρο της ψυχής, το εντεταλμένο να αντιδρά με θυμό στην αίρεση, τον διάβολο και την αμαρτία. Μια απονεύρωση που άρχισε συστηματικά από το 2016 στο Κολυμπάρι, μετα στο Ουκρανικό κοκ.
Η καρδιά του γένους πυροβολείται εν ψυχρώ και ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει: «Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί. Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Είναι σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν».
Ανάλογες και οι δηλώσεις από πλευράς Ρωσίας.
Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς θα αναστηθεί, τις πέτρες θα κάνει ο Θεός ανθρώπους μπροστά στην απιστία, την αμετανοησία και την αναλγησία μιας Ιεραρχίας που με ανακοίνωσή της εκφράζει δήθεν “την απογοήτευσή Της, την έντονη διαμαρτυρία Της και τον προβληματισμό Της για την μετατροπή του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας, της Μεγάλης Εκκλησίας των Ορθοδόξων στην Κωνσταντινούπολη σε μουσουλμανικό Τέμενος (Τζαμί) και σε τόπο προσευχής της ισλαμικής θρησκείας, δηλώνοντας ότι με την μετατροπή αυτή μεταβάλλεται το Μνημείο αυτό από χώρο πολιτισμού σε σημείο διχασμού και διασπάσεως.”  Προσέξτε δαιμονική διγλωσσία! Απο τη μια μεριά, λέει η ΔΙΣ ότι “η αξία της Αγίας Σοφίας παραμένει οικουμενική, επειδή ο Χριστιανισμός έχει υπερεθνική και οικουμενική ακτινοβολία. Καμία μοντέρνα ή μεταμοντέρνα αντίληψη «πολυπολιτισμικότητας» δεν δημιούργησε το μνημείο, διά του οποίου εκφράζεται με ανεπανάληπτο τρόπο η χριστιανική αντίληψη περί του υπερτάτου Καλού και Κάλλους. Φρονούμε ότι η ανατροπή της πολιτισμικά ουδέτερης χρήσεως του μνημείου ως μουσείου, η οποία με σύνεση καθιερώθηκε υπό της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1934, επιχειρεί να μετατρέψει ένα χώρο πολιτισμού σε λάφυρο και σύμβολο κατακτήσεως”. Από την άλλη, με λόγο καθαρά πολιτικό, προτρέπει: “Ο σεβασμός στον χαρακτήρα και στα διδάγματα που διαμηνύει ανά τους αιώνες το Χριστιανικό αυτό Μνημείο επιβάλλει την αφύπνιση και την εγρήγορση ολόκληρου του πνευματικού κόσμου, των Χριστιανικών Ομολογιών και λοιπών Εκκλησιών, των Κυβερνήσεων και των Διεθνών Οργανισμών που υπερασπίζονται την ειρήνη, την συνύπαρξη και την συνεργασία μεταξύ των Λαών, των Πολιτισμών και των Θρησκειών με σκοπό να ανακληθεί μια τοιούτου είδους μετατροπή. Προς τον σκοπό αυτό η Εκκλησία της Ελλάδος προβαίνει άμεσα σε διεθνείς εκκλήσεις και διαβήματα, ζητώντας την αποκατάσταση του Μνημείου και την απόδοσή του στην ορθή χρήση του.”
 Κι ο Οικουμενικός Πατριάρχης δε βγάζει “κιχ” μπροστά σε αυτή την εξέλιξη….
Αμετανόητοι αιρετίζοντες λατινόφρονες, χριστιανικό είναι το μνημείο ή ορθόδοξο; Γιατί μιλάτε σαν πολιτικοί; Έχετε ξεκάθαρα πάρει θέση σε έναν στρεβλό διχασμό που κρατάει αιώνες. Εσείς ταχθήκατε ξεκάθαρα με τους φιλενωτικούς, τους ενδοτικούς φιλοδυτικούς. Έχετε μετακυλήσει το κέντρο βάρους της Εκκλησίας από τον Θεό στον άνθρωπο και την επιστήμη, στην λογική αποδυναμώνοντας την ψυχή του Έθνους. Εμείς, από την άλλη, αποτασσόμαστε τον χαρακτηρισμό του ανθενωτικού, δηλώνουμε Ρωμιοί και Ορθόδοξοι, αποζητούμε την ένωση των Αγίων, με τρόπο ειλικρινή και δυναμικό. Μια ένωση αυθεντική πάνω στη βάση της ορθής πίστεως. Επίσης, καταγγέλουμε το αμετανόητο και ύπουλο της Δύσεως, της οποίας τη βοήθεια εσείς πάλι ζητάτε. Κύριος είδε τι οικουμενιστικά ανταλλάγματα είστε έτοιμοι να δώσετε για άλλη μια φορά. Μήπως είστε πρόθυμοι να δείτε την Αγία Σοφία πανθρησκειακό ή οικουμενιστικό ναό;
Όσοι σήμερα συμπαρίστανται, όταν αποκατασταθούν τα πράγματα, θα ζητήσουν να εξαργυρώσουν τις επιταγές που τους δίνετε τώρα. Και όσοι δεν πείθονται ας ακούσουν την ομιλία του κου.Σερκελίδη, μπας και καταλάβουν ότι τώρα χτίζουμε την ιστορία του άμεσου μέλλοντός μας. Συντασσόμαστε με τους αντι δυτικούς Πατέρες μας: Μ.Φώτιο, Γρηγόριο Παλαμά και Μάρκο Ευγενικό και πλείστους άλλους, οι οποίοι είναι κατ΄ουσίαν οι μεγαλύτεροι ευεργέτες της Ευρώπης.
Μάλιστα, κάτι τέτοιο περιγράφει κι ο Ερντογάν στην επικοινωνία που είχε με τον Πούτιν : “η πρόσβαση σ΄ αυτό το μοναδικό μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού θα είναι εγγυημένη για όσους επιθυμούν, συμπεριλαμβανομένων των ξένων πολιτών και θα είναι εγγυημένη η διατήρηση των χριστιανικών ιερών”. Μια χαρά δουλεύουν όλοι προς την κατεύθυνση της πανθρησκείας!
Σαν γνήσιοι Ρωμιοί, τον Τούρκο δεν τον φοβόμαστε! Είναι διαχρονικά το μαντρόσκυλο που θέτει ο Θεός να μας φυλάει από το ανόσιο σφιχταγκάλιασμα με τη Δύση, η οποία επιφέρει τον πνευματικό θάνατο. Ο πνευματικός θάνατος της Δύσης στις μέρες μας, είναι πιο φανερός από ποτέ. Ομοφυλοφιλία, παιδοφιλία, πανσεξουαλισμός, μίσος για τα παιδιά, τρανσεξουαλοποίηση των παιδιών, ανελευθερία, παγκόσμια δικτατορία, έλεγχος του πληθυσμού, έλεγχος των γεννήσεων και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός, είναι οι επαγγελίες της Δύσεως. Δυστυχία παντού! Γι΄αυτό, ας αφήσουν οι πεπτωκότες Πατριάρχες, οι αμαρτωλές Ιεραρχίες, οι συναμαρτωλοί οικουμενιστές Ρώσοι και λοιποί, τις εκκλήσεις και τα διαβήματα προς την Δύση. Ας βγάλουν, λοιπόν, τις τσίμπλες από τα μάτια τους, για να δουν πού οδηγούν τα πράγματα. Ας μετανοήσουν ειλικρινά για την πορεία τους των τελευταίων δεκαετιών, καθώς οι Τούρκοι, σαν υποτακτικοί του Θεού, όπως οι ιοί και τα μικρόβια, στην ουσία είναι το μέσο με το οποίο ο Θεός προσπαθεί να μας αφυπνίσει για να μας γλιτώσει από το βέβαιο πνευματικό θάνατο, που είναι ο εναγκαλισμός με το παναιρετικό πνεύμα της Δύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου